• Welcome to Higher Institution Centre of Excellence (HICoE), Tropical Infectious Diseases Research & Education Centre (TIDREC)
  • tidrec@um.edu.my

Majlis Rasmi Pelancaran Percubaan Klinikal produk buatan tempatan NODEN™

Majlis telah berlangsung pada 4 April 2024 dam di rasmikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) UM, Profesor Ir. Dr Kaharudin Dimyati di Bilik Mesyuarat, Bangunan Canseleri, Universeiti Malaya serta dihadiri oleh barisan sembilan tetamu kehormat termasuk Tan Sri Zarinah Anwar (Pengerusi LPU, UM),Dato’ Dr. Noorul Ameen (Pengurus Eksekutif Qualitas), Dato’ Beh Hang Kong(Pengarah Eksekutif, Yong Tai Berhad), Prof Dr. Sazaly Abu Bakar (Pengarah Eksekutif TIDREC UM), Dr. Junaidi Ismail (Ketua Operasi, Malaysia Qualitas), Dr.Philip Thomas (Ketua Perkhidmatan Perubatan Qualitas), En. Sherman Lam Yuen Suen (Pengarah Herbitec (M) Sdn Bhd), En. Christopher Tan Khoon Suan (Pengarah Eksekutif Tanco Group). Produk klinikal, buatan tempatan iaitu NODEN™ oleh Syarikat Herbitec Malaysia, mensasarkan pesakit dengan symptom Amelioration Denggi.

Highlights